Annelise Dahl

Annelise Dahl er NGH certificeret hypnotisør og hypnoterapeuet med egen klinik i Undløse. Hun tilbyder behandling med hypnose og hypnoterapi i Slagelse og Undløse

Kontakt forfatteren:
Hjemmeside: http://annelisedahl.dk

De fleste af os kender nogen der enten er over- eller undervægtige, eller som har et sygeligt forhold til mad og motion. Men hvorfor er det sådan og hvordan kan hypnose hjælpe.

Mad drejer sig jo i bund og grund om at holde kroppen kørende. Hvis vi sammenligner kroppen med en bil, så er maden altså brændstoffet. Og alle med bare et minimum af kendskab til biler ved, hvor vigtigt det er at fylde det rigtige brændstof på. Kommer man f.eks. benzin på en dieselbil, ja så ødelægger man motoren, og fylder man forkert oktantal på kører motoren ikke optimalt. Ingen ville heller drømme om at hælde 5 liter ekstra benzin ned i bagagerummet når tanken er fuld, der gør det ingen gavn og vil på sigt ødelægge bilen.

Kroppen fungerer på nøjagtig samme måde. Den skal fyldes med det rigtige brændstof i den rigtige mængde, for at fungere optimalt.

Så hvis vi alle blev udstyret med en brugermanual som beskrev hvilken mad og i hvilke mængder vi skulle indtage den i, og havde samme respekt for kroppen som for bilen, og derfor overholdt retningslinjerne, så var vægtproblemer væk. Men sådan er virkeligheden jo ikke.

Små børn har den helt rigtige opfattelse af mad. De gør opmærksom på når de er sultne og siger fra når de er mætte. Men i takt med at vi vokser op lærer vi at mad kan bruges til andet end at stille den fysiske sult.

Vi lærer at mad bruges til at belønne og trøste med. ” Når du har ryddet op på dit værelse må du får en chokoladekiks” eller ” hvor er det synd for dig at du har slået dig, du må få en is”.

Eller til at erstatte fysisk samvær/ omsorg ” mor og far er ikke hjemme i aften, men der står slik og cola i skabet”. Og ikke mindst er hygge efterhånden forbundet med mad.

Vi lærer også via reklamerne at visse fødevarer skaber image. Vil du være smart og in skal du indtage bestemte drikkevarer osv.

Fællesnævneren for alle de ting der skal indtages, når den psykiske sult skal dækkes er, at de som regel er meget sukker- eller fedtholdige.

Stille og roligt får vi altså lært nogle uhensigtsmæssige vaner som er svære at bryde.

Når nogen derimod holder op med at spise eller overspiser og efterfølgende kaster op, er et nogle helt andre faktorer der spiller ind. Ofte opstår denne spiseforstyrrelse i teenageårene, som reaktion på de krav der stilles, såsom kvindeidealet, fra barn til voksen osv. Hovedparten af de ramte er piger, ofte med lavt selvværd. Den ramte finder her et område de har fuldstændig under kontrol, hvilket så får dem til at få en succesfølelse. Desværre bliver resultatet at de ingen kontrol har overhovedet og deres egenopfattelse bliver helt forvrænget.

Intet af det ovenstående er jo særlig epokegørende, det er helt almindelig viden som både normalvægtige og over/undervægtige kender til.

Men de færreste ved at man via hypnose kan ændre den adfærd.

Behandlingsmulighederne i sundhedsvæsnet lægger primært vægt på netop maden. Lidt forenklet kan man sige tvangsfodring eller formindskelse af mavesækken.

Men det er jo netop ikke maden der er problemet, det er de følelser der er forbundet med spisning.

Ved hjælp af hypnose kan man få fat i de følelser der ligger til grund for spiseforstyrrelsen, og dermed bryde mønsteret.

Har du fået lyst til at blive din spiseforstyrrelse kvit via hypnose, så gå ind på http://ngh-danmark.dk og find en professionel hypnoterapeut i dit område.